Cipiskoviste Logo Xs Geofun

Tisková zpráva:
Cipískoviště 2016 pro celou rodinu

Již za tři týdny se budou moci obyvatelé Písku i návštěvníci města bavit při tradiční akci Cipískoviště. I v roce 2016 připravilo velkou části kulturního programu této akce Centrum kultury města Písek. Jedná se především o komponovaný program v Palackého sadech připravený pro všechny generace - od předškoláků až po seniory.

Pátek 13. května

Dopoledne je věnováno dětem z mateřských škol. Pro ně bude v parku připraveno několik kop písku, jež se jejich přičiněním promění v hrady a zámky a nejhezčí díla budou odměněna. Kdo právě nebude stavět, může se zapojit do zábavného programu. Odpoledne bude dětský program pokračovat interaktivním hudebně-divadelním představením Příhody kluka Bombarďáka na který od 14 hodin naváží vystoupení píseckých zájmových kroužků počínaje vystoupením dětí z píseckých jeslí. V odpoledních hodinách rovněž vystoupí sborové přípravky ZUŠ Písek s hosty a Ženský komorní sbor v koncertní síni Trojice. V podvečer vystoupí vítězka Superstar 2014 Sabina Křováková se svou kapelou, dále mladý úspěšný písničkář Pavel Callta a program v parku zakončí koncertem k tanci a poslechu skupina The Gentleman. Současně večer také proběhne v píseckém Kulturním domě koncert skupiny Monkey Business, na kterou si již nyní můžete zakupovat vstupenky prostřednictvím stránek www.centrumkultury.cz.

Sobota 14. května

I v sobotu bude pokračovat cyklus vystoupení píseckých zájmových kroužků. Odpoledne bude patřit hudebním vystoupením – postupně se představí rocková skupina YEMI DESET, PÍSKOMIL a populární klubová formace IMODIUM. Program doplní řada mladých zpěváků ze soutěžního projektu Oběžná dráha. Na sobotu jsou připravená také zajímavá filmová představení v kině Portyč, zhlédnout bude možno např. novinku Pat a Mat ve filmu. Místenky na filmová představení vydává zdarma pokladna kina. Centrum kultury připravilo ale také originální exhibici na kolech tzv. STREET ZONE SHOW, od 10 do 18 hodin se na Fügnerově náměstí několikrát představí show na mobilní skokanské dráze se soutěžemi pro diváky následované workshopy pro veřejnost se školou ježdění a výukou základních triků. Den završí večerní muzikálové představení TEP KRÁLOVSKÉ KRVE. Romantický příběh v podání milevských herců nás zavede do dávných časů (toto představení bude v případě nepříznivého počasí přesunuto do Divadla Fráni Šrámka).

Neděle 15. května

Program v Palackého sadech je více zaměřen na střední a starší generaci, se staročeskými písničkami vystoupí např. Kontušovka nebo Vehicle club. S populárními melodiemi se zapojí Johny Band. I v neděli bude možnost navštívit zdarma písecké kino Portyč, tentokrát se promítne pohádka Řachanda a animovaný film Robinson Crusoe. Odpoledne v sadech bude také možnost se zapojit do interaktivního divadelního představení pro děti SVĚT Z PAPÍRU připraveného spolkem Kredance. Bohatý program připravený Centrem kultury města Písek pro Cipískoviště 2016 zakončí v neděli večer vystoupení písecké skupiny Naven.