Cipiskoviste Logo Xs Geofun

Jižní Čechy olympijské | Program


Přijďte si zasoutěžit a získat sportovní vysvědčení!Jižní Čechy olympijské, logo

Součástí letošního ročníku tradiční a velmi oblíbené akce Cipískoviště 2016 bude sportovně-zábavná road show Jižní Čechy olympijské. Návštěvníci, kteří v pátek 13. května a v sobotu 14. května zavítají na písecké Výstaviště, se mohou těšit na pestrý program.

Děti se mohou v rámci projektu Sazka Olympijský víceboj zúčastnit řady atraktivních olympijských i neolympijských sportů. Každý soutěžící získá sportovní vysvědčení,  díky kterému si bude moci ověřit svou sportovní výkonnost ve srovnání se svými vrstevníky. Každý ze soutěžících obdrží na památku sportovní vysvědčení a drobný dárek za účast. Na základě výsledků v jednotlivých věkových kategoriích ambasadoři Sazka olympijského víceboje mezi soutěžícími vyberou sportovní hvězdu. K dispozici bude pět soutěžních disciplín. Sílu soutěžících otestuje Hod basketbalovým míčem, hbitost a orientační schopnosti originální disciplína T-běh, ohebnost Hluboký předklon, rovnováhu Postoj čápa a silovou vytrvalost Zkrácené sedy-lehy.

Kromě SOV bude v rámci sportovního programu také judo, rádiový orientační běh, golf, ragby, atletický sprint a další atletické disciplíny. Na své si jistě přijdou i zájemci o kulturní program. Na akci vystoupí latinsko-americká kapela Carisma nebo temperamentní brazilští tanečníci  a známá jihočeská kapela Pub Animals. Milovníci taneční muziky se mohou těšit na diskotéku s Jirkou Gruntorádem, pro ty nejmenší pak bude připravena klauniáda a skákací hrad.  Zájemci si budou moci odnést na památku foto z olympijského fotokoutku vítězů nebo cenný podpis olympijského vítěze - Kateřiny Neumannové nebo dalších z řad jihočeských olympioniků.