Cipiskoviste Logo Xs Geofun

TZ04: Za zábavou a poznáním do lesa Řáholce na Alšově náměstí

Městská knihovna Písek ve spolupráci s Lesy města Písku připravila pro dětské návštěvníky a jejich doprovod v rámci letošního Cipískoviště pestrý program plný pohádek, divadla, hudby, soutěží a workshopů, který se uskuteční ve dnech 12. a 13. května 2017 v cirkusovém šapitó na Alšově náměstí před městskou knihovnou. Celý program včetně poznávacích soutěží, kvízů, pohybových aktivit a workshopů dětem zábavnou formou přiblíží život v lese, zážitková stezka pro bosonohé návštěvníky bude lákat k vyzkoušení různých přírodních podkladů.

V pátek od 13:30 h mohou děti zhlédnout představení „Skřítek, který to nevzdal“ – o drobném skřítkovi, který se vydal do světa fantasie hledat svoji milou (Divadlo 100 opic), ve stejný den od 16 h představení „Pohádky z lesa“ – les je ústřední místo, ve kterém se prolínají 3 krátké pohádkové příběhy Mášenky a medvědů, Budulínka i Koblížka (Studio Damúza). V sobotu od 17 h Divadelní společnost Podkova Jihočeského folklorního souboru Kovářovan odehraje dvě loutkové pohádky „Jak šlo vejce na vandr“ a „Čert a Káča“ jako benefiční představení pro Domácí hospic Athelas

Scénické a autorské čtení mohou děti zažít v pátek od 17 h, kdy se uskuteční Noc pohádek zaměřená na pohádky Václava Čtvrtka. Přímo v šapitó bude číst a zpívat Magda Reifová známá z Kouzelné školky, na dětském oddělení v knihovně bude číst Hana Manková a v klubovně knihovny na malé návštěvníky bude čekat zdramatizované čtení v podání divadelní tvůrčí skupiny Pnutí. V sobotu od 14:30 h se uskuteční oblíbené a známé LiStOVáNí knihou „Kluk, co se koupal s piraňami“ – poetický a laskavě bláznivý a jazykově nápaditý příběh o tom, že někdy pro nás větší nebezpečí než piraně představuje náš vlastní strach. V sobotu od 15:30 h pro malé i velké představí autorka a pedagožka montessori pedagogiky Martina Ziková svoji novou knihu Vyprávění víly Bezinky s hudebním doprovodem.

Zazpívat si a hraním her se pobavit mohou návštěvníci v pátek od 14:30 h s Markem Šolmesem Srazilem. Kouzelnické představení Michala Kohouta je připraveno na sobotu od 11 h a podruhé od 14 h. V sobotu dopoledne si z přírodních materiálů mohou děti vyrobit lesního skřítka podle vlastní fantazie.

Oba dva dny bude programem provázet moderátor David Kajtman a také Cipísek, Manka a Rumcajs, kteří budou mít připravenu ochutnávku dobrot z řáholecké kuchyně vyrobených ze žaludové mouky. Soutěž o ceny je připravena pro účastníky Noci pohádek i pro nejlepšího tvůrce lesního skřítka.

PROGRAM V ŠAPITÓ V PDF - ke stažení zde