Cipiskoviste Logo Xs Geofun

Kulturní nabídka Centra kultury města Písek pro Cipískoviště: koncerty a filmy

Pro návštěvníky Cipískoviště připravilo Centrum kultury města Písek hudební program v Palackého sadech se zaměřením na mládež a rodiny s dětmi, a dětská představení v kině Portyč. Koncerty v Palackého sadech jsou zdarma, vstupné do kina je symbolických 20 Kč.

Sérii koncertů zahájí v pátek 12. května v Palackého sadech v 18 h skupina Ovoce. Od 20 h se představí český folk-popový zpěvák a písničkář Václav Lebeda, vystupující pod pseudonymem Voxel. Voxel je držitelem Českého Slavíka 2014 v kategorii hvězda internetu. Jeho melodické písničky s optimistickými a nápaditými texty si začnete za chvíli zpívat s ním.

Sobotní koncerty začínají ve 14 h koncertem skupiny Naděje, což je mladá elektro-popová kapela fungující od přelomu roku 2015, která zvítězila v soutěži G2 Band Academy na TV óčko.

Od 15 h zahraje teenager pop-punková kapela Donaha. Mladá kapela z Bruntálu, kterou založili Matěj a Štěpán Jelenovi, zaznamenává výrazné úspěchy. Hudebním serverem Bandzone byla kapela vybrána mezi šest největších talentů roku 2013.

Kapela, která na poli rodinné zábavy není žádným nováčkem – Pískomil se vrací – zahraje od 18 h. Autoři písniček se původně podíleli na repertoáru i živých koncertech projektu Kašpárek v rohlíku. Až v roce 2012 založili vlastní kapelu, se kterou koncertují po celé republice.

Zpěvačka Sharkass, vlastním jménem Šárka Geroldová, se věnuje hip-hopové muzice. Sama si píše texty, ovládá tzv. freestyle rap (rýmování z místa), účastní se rapperských soutěží, vystupuje na velkých festivalech a její písně hrají hudební televize a rádia, vyhrává recitační a literární soutěže. Na Cipískovišti vystoupí od 20 h.

Závěr sobotního programu v Palackého sadech bude patřit klučičí kapele s názvem Lola. Kluci se dali dohromady před čtyřmi roky v Praze a společně odehráli už více jak 250 koncertů. V sobotu přijedou konečně i do Písku. Jejich koncert začíná ve 21 h.

Kino Portyč bude v sobotu a neděli vždy od 11 h promítat pásmo krátkých pohádek. Děti uvidí např. Boba a Bobka, Divoké sny Maxipsa Fíka, pohádky O mašince, O zvířátkách pana Krbce, Štaflíka a Špagetku a další. V sobotu 13. května doplní kino Portyč nabídku o odpolední představení Pes ro©ku. Pes, který zpívá, nekouše… a děti se na něj mohou přijít podívat od 13 h. V neděli 14. května od 13 h promítá kino Portyč animovaný film Divoké vlny 2 nebo-li surfující tučňáky. Vstupné na všechny tyto filmy je 20 Kč.