Cipiskoviste Logo Xs Geofun

TZ02: Hladinu Otavy v centru Písku při Cipískovišti rozzáří lampiony 

Poprvé v historii nabídne Cipískoviště svým návštěvníkům nevšední zážitek v podobě pouštění vodních lampionů štěstí na hladinu řeky Otavy. Tento dech beroucí rituál je po staletí provozován v asijských zemích a slibuje lidem splnění jejich přání vypouštěných spolu s lampiony.

Vodní lampiony na řece Otavě

Akci pořádá za finanční podpory města Písku agentura Free Production, jež má s vypouštěním lampionů několikaleté zkušenosti a objednala kvalitní vyzkoušené výrobky. Také v Písku slibuje všem zúčastněným nevšední a jedinečný zážitek, při kterém stovky lampionů rozzáří vodní hladinu od Podskalského jezu až k Novému mostu. Do srdce města Písku – oblasti Kamenného mostu – se bezpochyby vnese magická atmosféra.

Zájemci o vypuštění svých přání si mohou lampiony zakoupit v předprodeji v Turistickém informačním centru v písecké Sladovně (Velké náměstí 113, tel. 387 999 999, otevřeno denně 9-17 h a od května do 18 h). Cena je 100,- Kč za sadu dvou kusů. Lampiony jsou jednoduše sestavitelné a je možné v pohodlí domova popsat či pomalovat svými přáními. V případě, že všechny dostupné lampiony nebudou prodány předem, budou k zakoupení také přímo v místě konání akce.

Vypouštění proběhne po dva večery akce Cipískoviště - v pátek 12. května a v sobotu 13. května 2017. Páteční vypouštění naváže na narozeninovou oslavu 10 let písecké Sladovny, kdy je od 20:30 hodin naplánován průvod Cirkusu Nostalgie z nádvoří Sladovny Karlovou ulicí k řece. Na promenádě pod Sladovnou pak program bude pokračovat mj. lovením mořské panny z řeky, večerní tančírnou za hudebního doprovodu kapely Tygroo a vypouštěním lampionů štěstí.

Lampiony se začnou vypouštět okolo 21. hodiny večer, a to z ostrůvku u Elektrárny královského města Písku. Vstup na ostrůvek je omezen počtem osob, pořadatelé proto prosí zájemce o vypuštění lampionů o pochopení a trpělivost. Na místě bude také možno absolvovat večerní prohlídku muzea Městské elektrárny.