Pískoviště Písek Geofun

TZ: Kulturní program Pískoviště

Pro návštěvníky Pískoviště připravilo Centrum kultury města Písek hudební program v Palackého sadech se zaměřením na mládež a rodiny s dětmi, a dětská představení v kině Portyč. Koncerty v Palackého sadech jsou zdarma, vstupné do kina je, stejně jako v loňském roce, za symbolických 20 Kč.
Letošní Pískoviště, tentokrát s podtitulem "Osmnáctý v Písku aneb jak jsme vyhlašovali republiku " nabízí opravdu zajímavý program, na kterém se velkou měrou podílelo i CkmP.  Palackého sady budou tradičně místem pro zpívání, tanec, workshopy, vystoupení místních souborů i známých kapel.
Páteční program začíná již v 8 hodin ráno programem pro mateřské školy, následované od 12 hodin pásmem vystoupení píseckých souborů.
Koncert popové skupiny Ptakustik začíná od 18 hod, kapela Peshata zahraje v 19:30 a ve 21 hod vystoupí folkový písničkář s kapelou Pekař.
V sobotu ožijí Palackého sady v 10 hodin vystoupeními regionálních souborů. Koncertní program začíná opět od 18 hod vystoupením držitelů ceny Anděl Tomáš Kočko & orchestra. Mladý český zpěvák Jan Nedvěd vystoupí v 19:30 a od 21 hod zahraje pop punková skupina Covers for lovers.
Proběhne zde také již 10. ročník oblíbené soutěže "Robotem rovně aneb autíčka v parku" a seznámit se zde budete moci s cross golfem, znovu nalezeným zeleným sportem v jeho původní podobě.
Divadlo Fráni Šrámka nabízí večer od 19 hod společný koncert Píseckého a Wetzlarského komorního orchestru, který je pořádán u příležitosti 10. výročí partnerství obou měst.
Ani kino Portyč nezůstává se svou nabídkou pozadu. Po oba dva dny, v sobotu i v neděli od 11.00 hodin, hraje kino Portyč pásmo animovaných pohádek pod názvem Pohádkové pískoviště. V sobotu od 13.00 hodin pak uvidíte ještě film Pračlověk - animovaný film z doby,  kdy po naší zemi kráčela prehistorická zvířata. A v neděli Esa z pralesa, film o tučňákovi Mauriceovi a jeho zvířecích kamarádech, kteří se snaží udržovat v džungli pořádek a spravedlnost. Všechna dětská představení v rámci Pískoviště jsou za jednotné vstupné 20 Kč.